Špagetová omeleta
Suroviny
- 35 g Sýr Eidam cihla 30%
- 50 g Špagety celozrnné
- 50 g dušená šunka výběrová 85%masa
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Ředkvička
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Rajčata Cherry
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1572 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 777.5 mg
- Vláknina 5600.3 mg
- Vitamín A 5600.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní špagety a podle návodu je uvaříme al dente - na skus. Poté je scedíme, vychladlé pokrájíme na menší kusy a dáme je do mísy.
-
2
Omytou čerstvou bazalku a petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme do mísy. Přidáme šunku pokrájenou na malé nudličky, jedno celé vejce, bylinky, 2 špetky chilli, sůl podle chuti, vše smícháme a přidáme ke špagetám.
-
3
Ve větší rozehřáté teflonové pánvi si dno potřeme olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do směsi se špagetami. Pak špagetové těsto nalijeme do pánve a usmažíme omeletu, z každé strany dozlatova.
-
4
Na talíř dáme opečenou omeletu, ozdobíme ji rozkrájenými cherry rajčaty, na plátky pokrájenými ředkvičkami a podáváme.