Fitnessburger
Suroviny
- 10 g Mouka pšeničná celozrnná
- 20 g Rajčata
- 10 g Salát ledový
- 20 g Okurka salátová
- 100 g Šrot ječný
- 30 g Klíčky fazole Mungo Bonduelle
- 120 ml Vývar zeleninový
- 30 ml řepkový olej
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks celozrnna houska
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 140.1 mg
- Draslík 434 mg
- Vláknina 15069 mg
- Vitamín A 15069 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a najemno nasekáme česnek a cibuli. Podusíme na řepném oleji. Přidáme zelený šrot, osmagneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Odstavíme z plotny a v zakrytém hrnci necháme asi 20 minut nabobtnat. Po nabobtnání dáme obilnou kaši do mísy a necháme zchladit.
-
2
Čtyři lžíce parmezánu, vejce a koření promícháme, navlhčenýma rukama vytvarujeme dva karbanátky.
-
3
Rozpálíme zbytek oleje a karbanátky na něm opečeme.
-
4
Rozkrojíme dvě celozrnné housky a potřeme je rajčatovým protlakem. Na potřené housky položíme list ledového salátu, plátky rajčat a okurky. Opečené karbanátky potřeme středně ostrou hořčicí a položíme je na obložené housky. Zasypeme klíčky a přiložíme druhou půlku housek.