Vanilko-griotkové sněhové pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 1 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 26.5 mg
- Vláknina 106.2 mg
- Vitamín A 106.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme ba 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
Čerstvé bílky vyšleháme na tuhý sníh. V průběhu šlehání k bílkům přidáme postupně 100g sušeného mléka, 2 špetky práškové stévie, vanilkovou a griotková tresť.
-
3
Sněhové těsto dáme do cukrářského sáčku, na připravený plech nastříkáme malé věnečky vysoké přibližně 1.5-2cm. Plech s věnečkami vložíme do předehřáté trouby a pomalu je pečeme dorůžova přibližně 20 minut.
-
4
Polovinu horkých věnečků poprášíme skořicí, polovinu posypeme strouhaným kokosem. Konzumujeme je až po vychladnutí.