Zapečené těstoviny se sójovou šunkou, vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 100 g Sójový granulát s příchutí šunky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Hovězí bujón
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 294.4 mg
  • Draslík 93.5 mg
  • Vláknina 16883.8 mg
  • Vitamín A 16883.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    100g sojového granulátu s příchutí šunky vsypeme do 1 litru vroucího hovězího bujónu a vaříme ho 10-15 minut v otevřené nádobě. Nálev slijeme a granulát necháme okapat.

  • 2

    Mezitím v druhém hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je al dente. Vaříme je podle návodu, jen o minutu méně.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 200°C. V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a nastrouhaným sýrem. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a smícháme je s nabobtnalou sójovou "sunkou". Vše vyklopíme do pekáčku, který jsme si vytřeli olejem, pak těstoviny přelijeme vejci se sýrem, vidličkou je trochu promícháme a vložíme je do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, až těstoviny získají zlatou a křupavou kůrku. Podáváme hned horké.

Komentáře k receptu