Květák vařený v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 703.4 mg
- Vláknina 8375.5 mg
- Vitamín A 8375.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák povaříme v páře 15 minut.
-
2
Měkký květák vyjmeme, položíme na talíř a posypeme předem uvařenými, nasekanými vejci. Ochutíme citronovou šťávou, římským kmínem a posypeme nasekanou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Podáváme jako přílohu.