Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Špek
  • 750 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Párky jemné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 10094 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 245.5 mg
  • Draslík 340 mg
  • Vláknina 19810 mg
  • Vitamín A 19810 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka.

  • 2

    V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule zlátnout. Zaprášíme moukou a na mírném ohni asi 2 minuty stále mícháme, abychom vytvořili světle hnědou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme bujón, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Poté přidáme nakrájený párek, vejce a okurky a pro dochucení přilijeme i trochu sladkokyselého nálevu z okurek. Vše společně provaříme asi 10 minut.

Komentáře k receptu