Mangový koláč s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 130 g Jogurt bílý
  • 170 g Mouka polohrubá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 35 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana na šlehání
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 194.2 mg
  • Vláknina 6272.3 mg
  • Vitamín A 6272.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu (nejlépe hranatou) vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, kterými vyložíme dno zapékací mísy tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly.

  • 3

    V míse šlehačem ušleháme vejce, jogurt, olej, cukr a sůl. V misce promícháme mouku s kypřicím práškem, kokosem a citronovou kůrou. Směs pečlivě vmícháme do jogurtové směsi. Vzniklým těstem přelijeme mango a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Jakmile začne koláč mít zlatou barvu, přikryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem a dopečeme.

  • 4

    Upečený koláč necháme jen mírně zchladnout (asi 10 minut). Mezitím rozehřejeme v troubě gril. Zchladlý koláč obrátíme na plech, posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat.

  • 5

    Hotový koláč podáváme teplý, zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu