Koláč s fíky a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 ks Fíky čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Cukr moučka
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 132.8 mg
  • Draslík 478.1 mg
  • Vláknina 10278.3 mg
  • Vitamín A 10278.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vytřeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    V míse šlehačem ušleháme žloutky s teplou vodou. Přidáváme cukr a šleháme, až utvoříme světlý krém.

  • 3

    Do krému opatrně přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto poté vlijeme do formy, uhladíme a pečeme zhruba 25 minut.

  • 4

    Po upečení necháme koláč vychladnout.

  • 5

    V mezičase ustrouháme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče. Fíky nakrájíme na osminy. Pomerančovou šťávu smícháme s likérem. Moučkový cukr a pomerančovou kůru vmícháme do jogurtu.

  • 6

    Vychladlý koláč pokapeme směsí pomerančové šťávy s likérem, potřeme jogurtem a ozdobně poklademe fíky. Připravený koláč překryjeme fólií a necháme v chladničce zhruba hodinu vychladit.

Komentáře k receptu