Bruselské vafle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 59 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 48.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a necháme 10 minut stát.
-
2
Poté přidáme zbytek mléka, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut kynout.
-
3
Máslo rozpustíme a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté ho do těsta vmícháme.
-
4
Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
-
5
Vaflovač rozpálíme, vymažeme a lijeme do něj těsto, které opečeme dozlatova.