Chlebíček z polenty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Kukuřičná krupice T 600
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 25 g Cukr krupice
  • 150 g Mléko plnotučné
  • 150 g Mléko acidofilní
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.

  • 3

    V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.

  • 4

    V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.

  • 5

    Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Komentáře k receptu