Chlebíček z polenty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 19.5 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C.
-
2
Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.
-
3
V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.
-
4
V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.
-
5
Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.