Bratislavská buchta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 450 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 balení Skořicový cukr
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 102.2 mg
  • Draslík 54.9 mg
  • Vláknina 1617.7 mg
  • Vitamín A 1617.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.

  • 2

    Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.

  • 4

    Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.

  • 5

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.

  • 6

    Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.

Komentáře k receptu