Lívance z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 9 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 253.7 mg
- Draslík 266.5 mg
- Vláknina 6337.7 mg
- Vitamín A 6337.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.
-
2
Oloupaná jablka na jemno nastrouháme.
-
3
Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku.
-
4
Do promíchaného těsta vmícháme sníh.
-
5
Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran.