Newyorský cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 45 g Máslo
  • 230 g Sýr krémový
  • 200 g Máslo
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 230 g Cukr moučkový
  • 125 ml Smetana ke šlehání
  • 1 kávová lžička Whiskey
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1335 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 462.5 mg
  • Draslík 185.8 mg
  • Vláknina 2187.5 mg
  • Vitamín A 2187.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava korpusu: Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Vzniklou směs rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.

  • 2

    Příprava náplně: V míse rozmícháme smetanový sýr s rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme maizenu a cukr, zamícháme, přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, whiskey a vanilkovou tresť. Znovu zamícháme a nakonec přidáme vejce a žloutek. Vše ještě dobře promícháme a naneseme na připravený sušenkový korpus.

  • 3

    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70 minut.

Komentáře k receptu