Cibulový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 8 g Sůl
  • 600 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 15 g Olej slunečnicový
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 20 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 135.7 mg
  • Draslík 489.1 mg
  • Vláknina 8414.4 mg
  • Vitamín A 8414.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, trochu soli, vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Těsto prohněteme, vložíme do dortové formy vymazamé tukem, povrch propícháme vidličkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky a rozebereme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a částečně rozškvaříme. Přidáme cibuli a osmahneme. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a promícháme. Tuto nádivku naneseme na předpečené těsto v dortové formě a pečeme dalších asi 25 minut, až vejce ztuhnou.

  • 3

    Jednotlivé porce sypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu