Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 521.7 mg
- Draslík 225.5 mg
- Vláknina 4766.3 mg
- Vitamín A 4766.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka.
-
2
Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple.
-
3
V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla.
-
4
Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami.