Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ančovičky konzervované
  • 80 g Olivy
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 60 ml Šlehačka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 521.7 mg
  • Draslík 225.5 mg
  • Vláknina 4766.3 mg
  • Vitamín A 4766.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka.

  • 2

    Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple.

  • 3

    V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla.

  • 4

    Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami.

Komentáře k receptu