Koprová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1858 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 400.9 mg
- Draslík 515.4 mg
- Vláknina 3134.3 mg
- Vitamín A 3134.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky.
-
3
Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.
-
4
Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.