Koprová polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 200 g Kopr sterilovaný
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1858 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 400.9 mg
  • Draslík 515.4 mg
  • Vláknina 3134.3 mg
  • Vitamín A 3134.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.

  • 4

    Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.

Komentáře k receptu