Cibulová polévka s bílky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1878 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 1629.9 mg
  • Vláknina 531.8 mg
  • Vitamín A 531.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme máslo, rozpálíme a přisypeme mouku, osmažíme do pěny a stáhneme ze sporáku. Vlijeme dobře rozkvedlané bílky, metlou spolu dobře prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek. Vrátíme opět na sporák, za stálého míchání necháme bílky srazit a zalijeme vývarem. Vaříme za občasného promíchání 8 - 10 minut, před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Před podáváním polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu