Jerevanské smažené bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 6 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 186.5 mg
- Draslík 504.6 mg
- Vláknina 4790 mg
- Vitamín A 4790 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
-
2
Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody.
-
3
Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme.
-
4
Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu.