Zapečená omeleta se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1559 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 322.1 mg
- Draslík 588.5 mg
- Vláknina 4577.5 mg
- Vitamín A 4577.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova ji osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
-
2
Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí a přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, vložíme do horké trouby a při střední teplotě zapečeme 15 minut.
-
3
Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.