Zapékaná uzenina se sýrem a vejci
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Párky jemné
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 275.2 mg
- Draslík 102.2 mg
- Vláknina 204.5 mg
- Vitamín A 204.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vyšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, hořčicí a moukou dohladka. Silnější párky (jemné, šunkové aj.) rozkrájíme, hřbety nařežeme na "ježka" a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem a hřbety párků potřeme kečupem (nebo ostrým kečupem podle chuti). Posypeme je hustě nastrouhaným tvrdým sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a dáme je předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova a hned servírujeme.