Svítek k rybám po švédsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4.5 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 256.6 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 374.4 mg
  • Vitamín A 374.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 698.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.

  • 2

    Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu