Svítek k rybám po švédsku
Suroviny
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 4.5 dl Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 256.6 mg
- Draslík 105.2 mg
- Vláknina 374.4 mg
- Vitamín A 374.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 698.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.
-
2
Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.