Čerkeský šašlik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 400 g Okurky
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 400 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 ml Kečup
  • 50 ml Hořčice
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1581 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 380 mg
  • Draslík 802 mg
  • Vláknina 12783 mg
  • Vitamín A 12783 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso na šašlik necháme předem marinovat. Na větší kostky nakrájenou skopovou kýtu v míse smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou a vinným octem. Zakrytou mísu pak dáme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

  • 2

    Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli, na čtvrtky rajčata a oloupaná vařená vejce a na kousky čerstvé okurky.

  • 3

    Po odležení maso vyjmeme z ledničky, osolíme, zamícháme, napícháme na rožeň střídavě s plátky cibule a pečeme ho ze všech stran nad žhavými uhlíky nebo pod grilem 15-20 minut.

  • 4

    Zbylou marinádu přisolíme, smícháme s máslem, hořčicí a kečupem a 5 minut povaříme na omáčku.

  • 5

    Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ho obložené nakládanými cibulkami, čtvrtkami rajčat a vajec a kousky okurek s bílým chlebem.

Komentáře k receptu