Španělský mléčný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 2 g Šafrán
  • 2 g Kardamom
  • 40 g Mák - semena
  • 80 g Ořechy lískové
  • 60 g Med včelí
  • 400 ml Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 200 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2878 kcal
  • Sacharidy 263 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 3702 mg
  • Bílkoviny 132 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 640.9 mg
  • Vláknina 31697.7 mg
  • Vitamín A 31697.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem a olejem, přidáme med, sůl, hladkou mouku, špetku šafránu a kardamomu, mák, a nahrubo posekané lískové ořechy.

  • 2

    Vmícháme kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu