Ruské zapékané palačinky s masovou náplní
Suroviny
- 300 g Hovězí maso vařené
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Gouda
- 150 g Máslo čerstvé
- 350 ml Mléko polotučné
- 1000 ml Mléko kefírové
- 300 ml Zakysaná smetana
- 4 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1132 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 73 g
- Sodík 943 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 598.2 mg
- Draslík 278.9 mg
- Vláknina 1321.9 mg
- Vitamín A 1321.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme masovou náplň. Jemně umeleme vařené maso a nadrobno nakrájíme cibuli.
-
2
V kastrolku zpěníme máslo, na něm lehce orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, rozklepneme 1 vejce, zamícháme a stáhneme z ohně. Do směsi pak ještě vmícháme 100 ml zakysané smetany a sekanou petrželku.
-
3
Potom upečeme palačinky. V misce rozšleháme 3 vejce se solí a cukrem, přidáme 150 ml mléka a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vypracujeme těsto tak, aby v něm nebyly hrudky, a potom zředíme asi 200 ml mléka.
-
4
Na středně velké pánvi rozpustíme máslo a po celé pánvi naběračkou těsto rozlijeme tak, aby dno pánve bylo slabě zakryto. Pečeme na plotně po obou stranách do zlatožluta. Upečené palačinky skládáme do přikrytého kastrolu.
-
5
Hotové palačinky potřeme připravenou náplní, svineme, v půli je překrojíme a naskládáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Ve 200 ml zakysané smetany rozkvedláme 2 žloutky, přidáme 1 lžičku cukru a soli a směsí palačinky zalijeme. Povrch ještě posypeme strouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dočervena, asi 30 minut. Zapékané palačinky podáváme s osoleným kysaným mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sekaný kopr.