Sardinky s bylinkovým máslem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 kg Sardinka obecná
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 53 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 92.9 mg
- Vláknina 1232.3 mg
- Vitamín A 1232.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby pečlivě vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavy i všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme.
-
2
Sardinky položíme na pracovní desku (kůží dospod). Osolíme je a opepříme. Omyjeme petřelovou nať, drobně pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, dobře promícháme s petrželkou a sardinky potřeme bylinkovým máslem. Poté na polovinu filetů ze sardinek poklademe kůží navrch druhou polovinu filetů. V misce rozkvedláme vejce s hořčici. Připravené "řízečky" ze sardinek obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
-
3
V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a řízečky ze sardinek z každé strany osmažíme zprudka do zlatova. Poté je vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a ihned ještě teplé servírujeme.