Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 600 g Krůtí prsa
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Brambory
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1084 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 1239.6 mg
  • Vláknina 13519 mg
  • Vitamín A 13519 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle nasypeme do kastrolku s vroucí vodou, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tvrdší rohlíky nakrájíme na nudličky a smícháme s plátky mandlí.

  • 2

    Středně velké brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce.

  • 3

    Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy 2 na sebe, sklepeme k sobě, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, potom v osolených vejcích rozšlehaných se smetanou a nakonec v nudličkách rohlíků s mandlemi. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme obalené řízky, osmažíme z jedné strany, do pánve přidáme 100 g másla a když se rozpustí, řízky otočíme a dosmažíme.

  • 4

    Brambory oloupeme, ještě horké je osolíme, prolisujeme, opatrně promícháme s rozpuštěným zbylým máslem, načechráme vidličkou, klademe na talíře a posypeme sekanou pažitkou.

  • 5

    Osmažené řízky osušíme v ubrousku, přidáme na talíře k „bramborovému sněhu“ a podáváme.

Komentáře k receptu