Tradiční dánská pochoutka - pivní chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 37 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 265.9 mg
- Draslík 76.4 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři plátky chleba nakrájíme na kostičky, v pánvi na rozpáleném oleji s máslem chleba osmažíme do zlatova.
-
2
Do smaltovaného hrnce nalijeme 5 dl světlého piva, 2,5 dl smetany, ve které jsme rozšlehali 2 žloutky a cukr podle chuti. Hrnec s ingrediencemi položíme na síťku do většího hrnce, ve kterém máme cca litr vody. Vodu přivedeme k varu. Pivo se smetanou za stálého šlehání zahříváme nad párou a šleháme do pěny. Jakmile by měla tekutina přijít k varu, odstavíme ji z plotny, protože se nesmí vařit.
-
3
Pivní "polévku" podáváme s osmaženým chlebem.