Bezlepkový nářez s rybím filé
Suroviny
- 200 g Filé rybí
- 50 g Pečivo bezlepkové
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
- 10 g Strouhanka bezlepková
- 10 g Mouka bezlepková
- 200 g Filé rybí
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1139 mg
- Bílkoviny 103 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 281.6 mg
- Draslík 148.8 mg
- Vláknina 2132.7 mg
- Vitamín A 2132.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezlepkové pečivo pokrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut rozmočit. Přidáme nastrouhaný sýr Eidam, bezlepkovou strouhanku, vejce, hrubou mouku, sůl, pepř, omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Rozmrazené rybí filé rozdělíme na 2 části. Jednu část nadrobno rozkrájíme a dáme do mísy k pečivu. Směs důkladně promícháme, nakonec přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a znovu směs promícháme. Polovinu směsi dáme do teriny (formy) vytřené máslem. Zbylé plátky filé osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a poklademe na připravenou směs. Filé pokryjeme druhou částí pečivové směsi a terinu zakryjeme. Vaříme v páře cca hodinu. Po uvaření vyjmeme terinu a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Nářez s rybím filé vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a servírujeme.