Těstovinové placičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1419 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 259.7 mg
- Draslík 174.2 mg
- Vláknina 7632.5 mg
- Vitamín A 7632.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat.
-
2
Očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenké plátky. Nastrouháme Parmezán, rozšleháme vejce s trochou soli, pepře, spolu s cibulkou smícháme s těstovinami. Dle chutí osolíme a opepříme.
-
3
Na pánvi rozpustíme polovinu másla a dáme na pánev 4 kovové kroužky, do kterých rozdělíme asi polovinu těstovinové směsi. Po obou stranách opečeme do zlatova. Stejně zpracujeme i zbytek směsi.