Kaštanový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žemle tuková
  • 50 g Kaštany jedlé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 92.2 mg
  • Vláknina 310.2 mg
  • Vitamín A 310.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nebo žemle (asi den staré) nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přidáme 1 dl mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor, nadrobno nasekané jedlé kaštany a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, těsto by mělo být tuhé. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme ji do směsi. Z bílku vyšleháme sníh, který zapracujeme do těsta. Na vál si rozprostřeme potravinářskou fólii, položíme na ni těsto, které zabalíme pevně do fólie a utvoříme váleček. V hrnci si přivedeme k varu 2-3 litry vody. Zabalené těsto vložíme do vroucí vody a knedlík pomalu vaříme 20 minut. Uvařený knedlík vyjmeme z vody, rozbalíme ho, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu