Nákyp se zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Bramborová kaše sušená
  • 90 g Suchar dietní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 378.5 mg
  • Vláknina 10198.6 mg
  • Vitamín A 10198.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do jedné třetiny mléka namočíme bramborovou moučku, necháme ji máčet 60 minut. Do zbylého mléka přidáme rozkvedlaná vejce a nastrouhané suchary.

  • 2

    Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí drobně nasekáme. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme zelí a povaříme 3 minuty. Potom scedíme, necháme okapat.

  • 3

    Následovně obě dvě dávky mléka smícháme dohromady, zalijeme zelí. Ochutíme zbylou solí, pepřem, vše dobře promícháme. Polévkové misky opláchneme studenou vodou a naplníme připravenou směsi. Naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili vodu. Vložíme do nahřáté trouby, nákyp zapékáme přibližně 60 minut.

  • 4

    Upečený nákyp vyklopíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu