Nákyp se zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 378.5 mg
- Vláknina 10198.6 mg
- Vitamín A 10198.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jedné třetiny mléka namočíme bramborovou moučku, necháme ji máčet 60 minut. Do zbylého mléka přidáme rozkvedlaná vejce a nastrouhané suchary.
-
2
Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí drobně nasekáme. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme zelí a povaříme 3 minuty. Potom scedíme, necháme okapat.
-
3
Následovně obě dvě dávky mléka smícháme dohromady, zalijeme zelí. Ochutíme zbylou solí, pepřem, vše dobře promícháme. Polévkové misky opláchneme studenou vodou a naplníme připravenou směsi. Naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili vodu. Vložíme do nahřáté trouby, nákyp zapékáme přibližně 60 minut.
-
4
Upečený nákyp vyklopíme na talíře a podáváme.