Noky z lososa s podušenými okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 400 g Losos - filety
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Masový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 90.7 mg
  • Draslík 1044 mg
  • Vláknina 7867.6 mg
  • Vitamín A 7867.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky o velikosti 1 centimetr. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Oloupeme okurky, podélně je rozřízneme a vybereme z nich semínka. Půlky okurek pak pokrájíme na plátky o tloušťce asi 1 centimetr.

  • 2

    Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Dáme na něj cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme brambory, opečeme, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut.

  • 3

    Přichystáme lososové noky. Plátky lososa pokrájíme na kostičky a rozmixujeme v mixéru. Přidáme smetanu a bílky a dál mixujeme. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou. Necháme v chladničce vychladit.

  • 4

    Okurky vložíme k bramborám, vmícháme zakysanou smetanu a přikryjeme poklicí. Dusíme doměkka 15 minut.

  • 5

    Z lososové hmoty tvoříme noky a pokládáme je na okurky. Několik minut prohřejeme a pak podáváme.

Komentáře k receptu