Noky z lososa s podušenými okurkami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Kopr čerstvý
- 400 g Losos - filety
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 250 ml Masový vývar
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 90.7 mg
- Draslík 1044 mg
- Vláknina 7867.6 mg
- Vitamín A 7867.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky o velikosti 1 centimetr. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Oloupeme okurky, podélně je rozřízneme a vybereme z nich semínka. Půlky okurek pak pokrájíme na plátky o tloušťce asi 1 centimetr.
-
2
Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Dáme na něj cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme brambory, opečeme, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut.
-
3
Přichystáme lososové noky. Plátky lososa pokrájíme na kostičky a rozmixujeme v mixéru. Přidáme smetanu a bílky a dál mixujeme. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou. Necháme v chladničce vychladit.
-
4
Okurky vložíme k bramborám, vmícháme zakysanou smetanu a přikryjeme poklicí. Dusíme doměkka 15 minut.
-
5
Z lososové hmoty tvoříme noky a pokládáme je na okurky. Několik minut prohřejeme a pak podáváme.