Slepičí Hopel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1234 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1110 mg
- Bílkoviny 130 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 660.7 mg
- Draslík 1882.7 mg
- Vláknina 12066.2 mg
- Vitamín A 12066.2 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici den předem uvaříme ve slané vodě. Druhý den obereme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, uvaříme ve slané vodě a uvařené růžičky překrájíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule, dáme je ve velké pánvi zpěnit na másle, přidáme nakrájené slepičí maso, trochu opečeme, zamícháme, přidáme květák a směs ještě chvíli restujeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem a necháme ztuhnout.
-
2
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypané sekanou pažitkou.