Domácí majonéza s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 90 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 613.4 mg
  • Draslík 244.7 mg
  • Vláknina 1229.5 mg
  • Vitamín A 1229.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 19.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse do pěny promícháme hořčici, vaječné žloutky, cukr a worcester.

  • 2

    Poté po troškách a za stálého míchání přiléváme olej, majonéza začne mít krémovou konzistenci.

  • 3

    Nakonec přimícháme ocet a citrónovou šťávu, po zhruba 5 minutách míchání dochutíme vínem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu