Domácí majonéza s vínem
Suroviny
- 90 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 61 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 613.4 mg
- Draslík 244.7 mg
- Vláknina 1229.5 mg
- Vitamín A 1229.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 19.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse do pěny promícháme hořčici, vaječné žloutky, cukr a worcester.
-
2
Poté po troškách a za stálého míchání přiléváme olej, majonéza začne mít krémovou konzistenci.
-
3
Nakonec přimícháme ocet a citrónovou šťávu, po zhruba 5 minutách míchání dochutíme vínem, solí a pepřem.