Knedlíky z preclíků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 269.6 mg
- Draslík 269.6 mg
- Vláknina 7793.7 mg
- Vitamín A 7793.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 314.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Preclíky pokrájíme na kousky, vložíme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce se solí v mléku a preclíky zalijeme. Omyjeme petrželku, pažitku a několik lístků celerové natě, bylinky pokrájíme nadrobno.
-
2
Slaninu pokrájíme na kostičky, vysmažíme. Jakmile začne mít zlatou barvu, přimícháme bylinky, promícháme a velmi krátce, (asi půl minuty) je za stálého míchání osmažíme. Vše vyklopíme do mísy k preclíkům a postupně budeme přidávat mouku. Těsto dobře promícháme, musí být hladké a vláčné, i když se bude trochu lepit. Směs rozdělíme na poloviny.
-
3
Na vál položíme dva pruhy alobalu přibližně o rozměrech 40 x 20 cm. Na alobal potravinářskou fólii o stejných rozměrech, každou polovinu těsta umístíme na fólii a upravíme do válečku o průměru 7 - 8 cm. Těsta zavineme do fólie, poté do alobalu, který důkladně uzavřeme, takto dp šišek upravené knedlíky vložíme do většího hrnce s vroucí vodou (3 - 4 litry), vaříme 30 minut. Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme a ještě teplé rozbalíme, pokrájíme zešikma na plátky a podáváme teplé jako přílohu.