Knedlíky z preclíků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 300 g Preclík sezamový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 l Růžová voda
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1441 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 269.6 mg
  • Draslík 269.6 mg
  • Vláknina 7793.7 mg
  • Vitamín A 7793.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 314.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Preclíky pokrájíme na kousky, vložíme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce se solí v mléku a preclíky zalijeme. Omyjeme petrželku, pažitku a několik lístků celerové natě, bylinky pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na kostičky, vysmažíme. Jakmile začne mít zlatou barvu, přimícháme bylinky, promícháme a velmi krátce, (asi půl minuty) je za stálého míchání osmažíme. Vše vyklopíme do mísy k preclíkům a postupně budeme přidávat mouku. Těsto dobře promícháme, musí být hladké a vláčné, i když se bude trochu lepit. Směs rozdělíme na poloviny.

  • 3

    Na vál položíme dva pruhy alobalu přibližně o rozměrech 40 x 20 cm. Na alobal potravinářskou fólii o stejných rozměrech, každou polovinu těsta umístíme na fólii a upravíme do válečku o průměru 7 - 8 cm. Těsta zavineme do fólie, poté do alobalu, který důkladně uzavřeme, takto dp šišek upravené knedlíky vložíme do většího hrnce s vroucí vodou (3 - 4 litry), vaříme 30 minut. Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme a ještě teplé rozbalíme, pokrájíme zešikma na plátky a podáváme teplé jako přílohu.

Komentáře k receptu