Zapékané sendviče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 75 g Hořčice Dijonská
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 252.6 mg
  • Draslík 270.1 mg
  • Vláknina 7559.8 mg
  • Vitamín A 7559.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny plátky toustového chleba potřeme z jedné strany hořčicí. Mezi dva plátky vložíme plátek sýra, na něj plátek šunky a pak opět plátek sýra. Chleby rozkrojíme úhlopříčně na trojúhelníky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme olejem a připravené sendviče do ní těsně vedle sebe naskládáme.

  • 3

    V hrnku rozšleháme vajíčka s mlékem, podle chuti opepříme a osolíme, nalijeme na sendviče do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme worcesterovou omáčkou.

  • 4

    Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, sendviče zapékáme 20 až 25 minut a pak ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu