Vejce na černém másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 85 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 832 mg
- Draslík 269.6 mg
- Vláknina 495 mg
- Vitamín A 495 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, když začne pěnit, vyklepneme do něj vejce, která osolíme, opepříme a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni vejce asi 3 minuty pečeme. Potom je opatrně sesuneme na talíř, posypeme nasekanou petrželovou natí, kaparami a přelijeme horkým octem.
-
2
Na pánev dáme dalších 50 g másla, které rozehřejeme „dočerna“ a přelijeme jím vejce. (Máslo by mělo jen zčervenat, černé máslo je škodlivé.)