Filety z pstruha ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 514.5 mg
- Draslík 818.4 mg
- Vláknina 59.1 mg
- Vitamín A 59.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté a osušené filety osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Poté filety obalíme v mouce a na másle s olejem usmažíme z obou stran. Filety držíme na teple.
-
2
Svaříme smetanu s vínem (dvě lžíce vína dáme stranou) a odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky s dvěma lžícemi vína a omáčku už jen prohřejeme, nevaříme, aby se žloutky nesrazily.
-
3
Smažené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.