Bramborové noky s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 20 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1.2 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2407 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 312.7 mg
  • Draslík 980 mg
  • Vláknina 15731.3 mg
  • Vitamín A 15731.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a ještě horké rozmačkáme, přidáme sůl(5 g), mouku, vejce, žloutky, protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme několik válečků o průměru 2 cm, z těch nožem odkrajujeme jednotlivé noky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku povaříme smetanu s muškátovým oříškem, vmícháme gorgonzolu a krátce povaříme. Noky vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a podáváme polité sýrovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu