Ztracená vejce po florentsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 10 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 783.9 mg
- Vláknina 4523.5 mg
- Vitamín A 4523.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
-
2
Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
-
3
Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.
-
4
Špenát očistíme a opláchneme. Do hrnce vlijeme jeden litr vody a osolíme. Počkáme, až začne vřít, vhodíme do ní špenát a povaříme ho 2 minuty. Pak ho vyndáme a necháme okapat.
-
5
Na pánvi si na 20 g másla orestujeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek. Pak ještě přimícháme uvařený špenát a osolíme a opepříme. Posypeme muškátovým oříškem.
-
6
Talíře si předehřejeme v troubě a na každý z nich dáme do věnce špenát. Dovnitř věnce vložíme ztracené vejce. Podáváme.