Selská omeleta z Jury
Suroviny
- 700 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 7 g Sůl
- 5 g Sůl
- 30 g Petržel - nať
- 2 g Muškátový oříšek
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 4 g Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1280 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 344.8 mg
- Draslík 1059.1 mg
- Vláknina 15012 mg
- Vitamín A 15012 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, rozpůlíme. Na velké pánvi na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a orestujeme asi 5 minut.
-
2
V míse zatím ušleháme vejce, vmícháme strouhaný ementál, smetanu, sůl a nasekanou petrželku. Směsí zalejeme brambory a necháme na mírném ohni péct až do ztuhnutí, asi 10 minut.
-
3
Zatím na jiné pánvi na másle podusíme zelené fazolky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
-
4
Hotovou omeletu rozdělíme na 4 porce a podáváme s dušenými fazolkami.