Sýrovo chlebový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Šunka dušená
  • 6 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1151 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 325.3 mg
  • Draslík 258.9 mg
  • Vláknina 7832 mg
  • Vitamín A 7832 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba opečeme z jedné strany na másle a vložíme do pekáče. V míse vyšleháme žloutky, smícháme se solí, mlékem, muškátovým oříškem, přidáme najemno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr. Nakonec vmícháme sníh z bílků a směs rozprostřeme na chlebové plátky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Komentáře k receptu