Čokoládové dortíky s pomeranči
Suroviny
- 40 g Čokoláda hořká
- 100 g Čokoláda hořká
- 40 g Kakao - prášek
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Pomeranče
- 110 g Vaječný bílek slepičí
- 60 g Vaječný žloutek slepičí
- 100 g Cukr krupice
- 60 g Cukr krupice
- 40 g Olej rostlinný
- 5 g Želatina
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Džus pomerančový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 31 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 399.6 mg
- Draslík 662.3 mg
- Vláknina 10533.3 mg
- Vitamín A 10533.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na korpus ušleháme žloutky do pěny, postupně zašleháváme olej. Bílky s cukrem ušleháme do pevné pěny. Bílkovou a žloutkovou pěnu opatrně spojíme. Do směsi po částech vmícháme mouku s kakaem. Na závěr přimícháme čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni.
-
2
Hmotu na korpus rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 15 minut.
-
3
Z upečeného těsta formičkami vykrajujeme dortíky, které necháme ve formičkách. Na korpusy vrstvíme pomerančový krém střídavě s čokoládovými plátky. Dortíky necháme vychladit a zdobíme dílky pomeranče a čokoládovými hoblinami.
-
4
Krém připravíme svařením pomerančového džusu s cukrem. Do džusu vlijeme rozšlehané žloutky, krátce povaříme a přecedíme do mísy. Do směsi zašleháme nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Poté zamícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.