Šumavský trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 35 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 337.7 mg
- Draslík 312.4 mg
- Vláknina 3184.7 mg
- Vitamín A 3184.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.
-
2
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat.
-
4
Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.