Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 25 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Koriandr čerstvý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1.5 kávová lžička Garam masala
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Chilli paprička zelená
  • 11 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Rajčata
  • 0.5 kg Jehněčí maso mleté
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 412.9 mg
  • Draslík 949.4 mg
  • Vláknina 7838.8 mg
  • Vitamín A 7838.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři vejce si uvaříme natvrdo. Následně je oloupeme a najemno nasekáme. Vajíčka smícháme s mletým masem. Najemno nakrájíme zelené chilli a dvě cibule, které taktéž smícháme s masem, okořeníme kurkumou a masalou a osolíme. Maso vytvarujeme na kuličky.

  • 2

    Z mouky a zbylého vejce zpracujeme těsto. Masové kuličky v něm následně obalíme a osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zbylé nakrájené cibule a osmažíme, dokud cibule nezesklovatí. Rajčata si rozmixujeme a přidáme do směsi, přidáme špetku soli a necháme chvíli vařit.

  • 4

    Do této směsi přidáváme masové kuličky a smažíme je asi 30 minut. Následně kuličky rozkrojíme vejpůl, zalijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu