Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
- 250 ml Voda pitná
- 25 ml Olej rostlinný
- 50 ml Koriandr čerstvý
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1.5 kávová lžička Garam masala
- 4 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 6 ks Chilli paprička zelená
- 11 stroužek Česnek
- 0.5 kg Rajčata
- 0.5 kg Jehněčí maso mleté
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 54 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 412.9 mg
- Draslík 949.4 mg
- Vláknina 7838.8 mg
- Vitamín A 7838.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři vejce si uvaříme natvrdo. Následně je oloupeme a najemno nasekáme. Vajíčka smícháme s mletým masem. Najemno nakrájíme zelené chilli a dvě cibule, které taktéž smícháme s masem, okořeníme kurkumou a masalou a osolíme. Maso vytvarujeme na kuličky.
-
2
Z mouky a zbylého vejce zpracujeme těsto. Masové kuličky v něm následně obalíme a osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zbylé nakrájené cibule a osmažíme, dokud cibule nezesklovatí. Rajčata si rozmixujeme a přidáme do směsi, přidáme špetku soli a necháme chvíli vařit.
-
4
Do této směsi přidáváme masové kuličky a smažíme je asi 30 minut. Následně kuličky rozkrojíme vejpůl, zalijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem. Můžeme podávat.