Sváteční žebračka - chlebovka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chléb konzumní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Špekáčky
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 134.4 mg
  • Vláknina 770.5 mg
  • Vitamín A 770.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý chléb (převážně kůrky) rozlámeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat.

  • 2

    V 1 dl bílého vína rozmícháme dohladka hladkou mouku. Kerblík a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Špekáček oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Do vody s chlebem dáme sůl, kmín a vaříme za občasného promíchání přibližně 30 minut.

  • 4

    10 minut před koncem vaření přidáme do polévky nakrájený špekáček, rozkvedlané vajíčko, po 5 minutách přilijeme víno s moukou a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu