Salát z artyčoků s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Majonéza
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 4 ks Artyčoky
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1124 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 3806.8 mg
  • Vláknina 109259 mg
  • Vitamín A 109259 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.5 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté artyčoky potřeme polovinou rozkrojeného citronu a vaříme je v páře doměkka asi 20 minut.

  • 2

    Po vychladnutí srdíčka měkkých artyčoků rozkrojíme na čtvrtiny.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

  • 4

    Artyčoky s vejci upravíme na salátovou mísu a zalijeme majonézou smíchanou s hořčicí a nasekanou petrželkou.

  • 5

    Salát ihned podáváme.

Komentáře k receptu