Salát z artyčoků s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1124 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 3806.8 mg
- Vláknina 109259 mg
- Vitamín A 109259 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.5 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté artyčoky potřeme polovinou rozkrojeného citronu a vaříme je v páře doměkka asi 20 minut.
-
2
Po vychladnutí srdíčka měkkých artyčoků rozkrojíme na čtvrtiny.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
-
4
Artyčoky s vejci upravíme na salátovou mísu a zalijeme majonézou smíchanou s hořčicí a nasekanou petrželkou.
-
5
Salát ihned podáváme.