Zelníky ze Šumavy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 30 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 dkg Zelí hlávkové bílé
  • 2.22 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67.8 mg
  • Draslík 166.4 mg
  • Vláknina 8778 mg
  • Vitamín A 8778 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku čerstvého zelí očistíme, zbavíme vrchních listů, rozkrojíme ji, vykrojíme košťál a polovinu zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do mísy. Přisypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kmín, pepř, škvarky a 2 lžíce roztopeného sádla. V míse vypracujeme těsto a dáme ho na vál. Válečkem ho rozválíme na placku a formičkou, přibližně o průměru 8 cm vykrojíme placičky o síle 6-8 mm. Dáme je na plech potřený sádlem (2 lžíce) a pečeme je v předehřáté troubě na 220°C dozlatova (přibližně 7-10 minut).

Komentáře k receptu