Zelníky ze Šumavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 67.8 mg
- Draslík 166.4 mg
- Vláknina 8778 mg
- Vitamín A 8778 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku čerstvého zelí očistíme, zbavíme vrchních listů, rozkrojíme ji, vykrojíme košťál a polovinu zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do mísy. Přisypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kmín, pepř, škvarky a 2 lžíce roztopeného sádla. V míse vypracujeme těsto a dáme ho na vál. Válečkem ho rozválíme na placku a formičkou, přibližně o průměru 8 cm vykrojíme placičky o síle 6-8 mm. Dáme je na plech potřený sádlem (2 lžíce) a pečeme je v předehřáté troubě na 220°C dozlatova (přibližně 7-10 minut).