Slovenské pagáče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1054 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 214.7 mg
- Vláknina 8325 mg
- Vitamín A 8325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto zaděláme a necháme vykynout, poté rozválíme na placku a potřeme mletými škvarky.
-
2
Těsto složíme v obou směrech na třetiny.
-
3
Rozválíme ho, potřeme škvarky a stejně složíme.
-
4
Rozválíme a krájíme na čtverečky, které dáváme na vymazaný plech.
-
5
Potřeme vajíčkem, necháme vykynout a pečeme při 200 stupních dozlatova.