Slovenské pagáče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 30 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Vepřové škvarky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1054 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 214.7 mg
  • Vláknina 8325 mg
  • Vitamín A 8325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto zaděláme a necháme vykynout, poté rozválíme na placku a potřeme mletými škvarky.

  • 2

    Těsto složíme v obou směrech na třetiny.

  • 3

    Rozválíme ho, potřeme škvarky a stejně složíme.

  • 4

    Rozválíme a krájíme na čtverečky, které dáváme na vymazaný plech.

  • 5

    Potřeme vajíčkem, necháme vykynout a pečeme při 200 stupních dozlatova.

Komentáře k receptu