Kančí roláda se slaninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 51 g
- Sodík 2454 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 391.6 mg
- Draslík 556.9 mg
- Vláknina 4038.3 mg
- Vitamín A 4038.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, anglickou slaninu pokrájíme na plátky, nakládané okurky také na plátky, měkký salám na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme rychle promícháme a necháme ztuhnout. Plát kančího masa potřeme pikantní hořčicí, poklademe plátky slaniny, potřeme míchanými vejci, posypeme salámem, navrch položíme kroužky cibule a plátky okurky. Maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch masa ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přidáme lžíci sádla a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.
-
2
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.