Kančí roláda se slaninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 600 g Bramborová kaše
  • 80 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Okurky nakládané
  • 150 g Salám měkký
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 60 g Hořčice Dijonská
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 2454 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 391.6 mg
  • Draslík 556.9 mg
  • Vláknina 4038.3 mg
  • Vitamín A 4038.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, anglickou slaninu pokrájíme na plátky, nakládané okurky také na plátky, měkký salám na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme rychle promícháme a necháme ztuhnout. Plát kančího masa potřeme pikantní hořčicí, poklademe plátky slaniny, potřeme míchanými vejci, posypeme salámem, navrch položíme kroužky cibule a plátky okurky. Maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch masa ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přidáme lžíci sádla a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.

  • 2

    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Komentáře k receptu